Julevideo-hilsen fra gutta og trenerteamet

God jul!

2. desember 2015.
Årets treningsvideo
Denne filmen gir et lite innblikk i hva Jevnakers Gutter 12 har gjort på treningene i løpet av året 2015.
Selv om dette kun viser et lite utdrag av hva de har gjort, gir det likevel et lite innsyn i treningshverdagen til guttene.

Fra fotballavslutningen 2/12-15

PS! Videoen krever at lyden skrus opp på full guffe...

Treningsåret 2015

27. november 2015.

Julecup i Jevnakerhallen
Årets siste offisielle fotballaktiviteter ble avsluttet med julecupen i Jevnakerhallen. Dette har blitt en fin tradisjon og en aktivitet som avslutter en lang og begivenhetsfull sesong.
For aller første gang spilte vi på fredagskvelden og det ble en fin og intensiv start på helgen.

Resultater fra julecupen 2015

I løpet av høsten har flere spillere begynt på laget vårt og vi teller nå 13 spillere totalt. Med dette antallet så valgte jeg å melde på to lag slik at flest mulig skulle få mest mulig spilletid. Lagene ble fordelt ut fra spillernes deltagelse på årets treninger og jeg valgte også lagenes gruppeinndeling ut fra motstanderlagene, slik at begge lagene skulle få best mulig tilpasset motstand. Dette fungerte utmerket og begge lagene vant henholdsvis to kamper og tapte en.

Guttene er klare for årets julecup

Dessverre fikk vi en litt uheldig inngang til cupen, da tre av spillerne måtte melde avbud på grunn av skader. Disse var Stig Andre, Magnus og Tobias. Det vil si at vi nå var kun det antallet spillere vi trengte for å stille to lag. I tillegg hadde vi også Andreas og Christen André som var syke. Heldigvis ble de friske nok til å være med å spille kampene, selv om de var ganske reduserte. I den siste kampen måtte likevel Christen André kaste inn håndkleet og vi måtte hente inn en erstatter i Magnus Gudbrandsen, søskenbarnet til Kristian.

Nå har vi heller ikke trent på innendørs fotball med en litt uvant fotball. Det er ingen tvil om at de lagene som har trent på dette i løpet av høsten har en stor fordel i forhold til de som ikke har det. Likevel synes jeg det gikk ganske bra selv om vi til tider ikke helt klarte å beregne styrken vi måtte bruke for å få til en presis pasning med den spesielle ballen.

Jevnaker-1
Jevnaker-1 begynte cupen med å vinne en overbevisende seier over Holeværingen-1 hele 7-0.
Her fikk vi se en helt utrolig kamp med mange flotte prestasjoner og samspill som resulterte i mange flott mål.
Målscorere: Mads 3, Kristian 2 og Andreas 2
Assist: Andreas 3, Kristian 2, T-Lars 1 og Mads 1

Jevnakers G12-1

I den andre kampen spilte guttene mot Haugsbyd og tapte hele 4-0. Guttene var ikke til å kjenne igjen og var rett og slett ikke med på notene. Vi hadde noen flotte angrep som kunne ha resultert i mål og endret kampbildet totalt, men i stedet scorte Haugsbygd på sine og avgjorde kampen til sin fordel.

Den tredje kampen var mot Brandbu-2. Her fikk guttene igjen vist frem sitt flotte samspill og de skapte sjanse på sjanse uten å score. I stedet scorte Brandbu mot spillets gang og ledet lenge ufortjent 1-0. Etter en ulidelig spennende avslutning klarte guttene å score to mål i løpet av kampens siste to minutter og vant til slutt en meget velfortjent seier 2-1.
Målscorere: Mads 1 og Kristian 1
Assist: Andreas 2

Jevnaker-2
Jevnaker-2 møtte sin hardeste motstander allerede i første kampen. Det var helt klart at guttene ikke var med på notene mot Holeværingen-2. Hele 6 mål måtte vi se bak oss da vi tapte vår første kamp 6-0.

Jevnaker G12-2

I den andre kampen var det en helt annen innsats og spilleglød hos guttene. Vi skapte mange flotte kombinasjoner og kampens eneste mål kom etter et fantastisk spill på siden hvor keeperen ble utspilt og ballen ble satt i åpent mål. Kampen endte med 1-0 seier til Jevnaker.
Målscorere: Henrik
Assist: Ole

Lagets siste kamp ble spilt mot Brandbu Rød. Som erstatter for Christen André spilte Magnus Gudbrandsen. Dette ble en spennende og ikke minst en velspillende kamp. Lagene fulgte hverandre under hele kampen, men til slutt kunne vi strekke hendene i været og juble for en fortjent 3-2 seier.
Mål: Magnus 2 og Endre 1
Asssist Endre 1

22. november 2015.
Årets julecup

13. oktober 2015.

Hjemmekamp mot Tyristubben (tap 3-5)
Årets siste seriekamp ble spilt på Jevnaker kunstgress og motstanderen var Tyristubben. Vi visste at dette ville bli en tøff og hard kamp, da Tyristubben hadde vist gode resultater gjennom høsten. Før møtet med oss lå de på andre plass, men vi var klare for å vise hva vi er gode for.
Dessverre hadde vi flere spillere som var halvskadet etter det tette kampprogrammet den siste uken. Stig Andre var forøvrig spilleklar, etter lang tids skade avbrekk. Kevin ble hentet inn som ekstraspiller, siden Henrik fortsatt er ute på grunn av skade.

En tett og fin kamp mot Tyristubben

Første omgang begynte veldig haltende og det var tydelig at helgens cupkamper satt langt inne i både kropp og sjel. Det var ingen tvil om at Tyristubben fortjente den plassen de hadde på tabellen og de hadde et godt tak på oss nesten hele den første omgangen. Dette resulterte i at de scorte fire mål, noen av dem var av den enkle sorten - men mål er mål. Vi også kom frem til flere gode muligheter, men å få ballen i mål er ikke vår sterke side.

Pep-talk i pausen om hvordan vi skulle komme tilbake i kampen

I pausen ble vi enige om å legge første omgang bak oss og se fremover mot en helt ny og spennende omgang. Vi visste at vi kunne hamle opp med dette laget, da vi fikk et lite overtak de siste minuttene av den første omgangen.

Kevin måtte erstatte en skadet Anders i mål

Det var et helt annet JIF lag som entret banen etter pausen. Vi rullet opp det ene angrepet etter det andre og rett og slett eide omgangen. Halvveis i omgangen hadde vi scort tre mål og pustet nå Tyristubben i nakken. Angrep på angrep ble skapt, på fantastisk vis, men som før har vi tydeligvis vaksinert oss mot scoringer. Det er utrolig synd for guttene at de ikke får bedre uttelling på sjansene de skaper. Dette er noe vi har slitt med i hele år og er rett og slett for dårlig.
Dette er noe vi må forbedre oss på om vi skal kunne kjempe med de beste lagene, som på sin side er utrolig effektive foran mål. Med bare et snev av litt flaks, kunne vi og burde vi ha vunnet denne kampen, etter at vi hadde dominert den andre omgangen fullstendig.
Rett før slutt scorte de på et indirekte frispark og sluttresultatet ble 5-3 til Tyristubben.

Målscorere: Andreas, Mads og Kristian
Assist: Kristian 2
Kaptein: Kristian

11. oktober 2015.

Hvam Cup
Søndag den 11. oktober dro vi for aller første gang til Hvam for å delta på 3x3 cup. Dette er noe vi aldri tidligere har vært med på, men noe vi har gjennomført på treninger flere ganger. Forskning viser at den mest effektive treningsformen, når det gjelder lagspill, er å ha kun tre spillere på hvert lag. Ved å begrense antall spillere til kun tre på hvert lag, fremtvinges samtlige til og måtte bidra hele tiden. Hver spiller er med i hele spillets gang og man får ikke muligheten til å gjemme seg vekk slik man ofte kan gjøre med flere spillere på banen.

Gjengen som deltok på Hvam Cup 2015

På grunn av noe frafall med sykdom og skade, samt at det var en som ikke kunne være med, hadde vi opprinnelig kun ni spillere til disposisjon. Vi fikk med oss Kevin, i tillegg til de ni fra laget vårt, slik at vi hadde et lag med fire spillere. Dermed hadde vi også en innbytter som vi kunne disponere ved behov.

Resultater fra Hvam Cup

Vi stilte med tre lag og hvert lag spilte seks kamper hver. Kampene gikk fra klokken 09.30 til 12.50, så det ble et tett program når hele 18 kamper skulle gjennomføres.
Det ble mange tette og til tider tøffe kamper, men jeg syntes vi gjorde en bra figur og kunne nok ha vunnet flere kamper enn det vi gjorde. Vi møtte veldig varierende motstand og spesielt "Pappagutta" imponerte stort med flott bevegelse og god fotballforståelse.

Hvam Cup 2015

Ekstra artig var det at samtlige spillere kom på scoringslista. Ved å spille på en så kort bane blir det ofte mange mål da det er kort avstand fra mål til mål og det oppstår mange sjanser. Mange av målene kom etter meget godt lagspill og det varmet ekstra godt når slike mål ble gjort. Men mål er mål og det var artig med de litt billige målene også...
Nå skal det også nevnes at det kom også veldig mange billige mål mot oss, hvor motspillerne sendte av gårde et skudd i blinde og likevel scorte.

En fornøyd gjeng etter en flott dag på Hvam

Litt synd var det at dagen skulle ende med en litt uheldig episode. Når man står på premiepodiet, med mange lag fra 4-5 år og oppover og foreldre og søsken som tilskuere, og man presterer å avslutte kampropet med et rungende f*#n, kjente jeg at jeg ble skikkelig skamfull og forbannet. Dette er ikke folkeskikk jeg vil at vi skal bli forbundet med.
Men, jeg tror jeg fikk sagt i fra i klar tekst etter seremonien om hva jeg mener om dette. Om noen syntes dette ble voldsomt, så beklager jeg det, men dette er noe jeg absolutt ikke tolererer.

Premieutdeling

Ser man bort fra den siste episoden, synes jeg likevel dette var en artig og positiv opplevelse. Mitt inntrykk er også at guttene syntes det var moro med litt avveksling og at de fikk prøve seg på noe de tidligere ikke har gjort.

9. oktober 2015.
Hjemmekamp mot HSK (seier 4-2)
For aller første gang skulle vi ta i mot Hønefoss Sportsklubb på hjemmebane i serien. En gang tidligere har vi spilt mot HSK på Jevnaker og det var under en oppkjøringskamp i våres, hvor vi forøvrig vant 11-6.
Tidligere har vi spilt mange jevne og tette kamper mot nettopp dette laget. Ofte har vi hatt spillemessig overtak, men likevel tapt med knapp margin. Det er derfor litt ekstra moro og spille mot dette laget da vi vet at det mest sannsynlig blir en underholdende og spennende kamp.

Flott fotballstemning i flomlyset på kunstgressbanen

Dessverre måtte Henrik melde frafall da han igjen hadde fått slått opp en gammel skade i foten. Med Stig Andre også ute på sidelinjen, var vi nå plutselig to forsvarspillere i minus. Litt typisk med tanke på at vi skulle møte HSK. Vi har for vane å ha spillere skadet når vi møter nettopp dette laget. Stig Andre kommer forøvrig tilbake til neste kamp mot Tyristubben etter lang tids skadeavbrekk. Som erstatter for disse to fikk vi låne Kevin fra Gutter 11 år. Han har spilt med oss før og leverer alltid på topp nivå.

Mye flott angrepsspill ble vist på kunstgresset på Jevnaker

Kampen startet i hundre og vi fikk igjen vist oss frem med flott lagspill og mange flotte detaljer. Jeg må si det er utrolig moro å stå på sidelinjen og observere at guttene har forstått meningen med lagspill og viser oss gang på gang spill som er tatt rett ut av læreboken. Dette medfører at vi enkelt går opp i en to måls ledelse. Deretter jevner kampen seg litt ut og vi lar HSK komme litt for enkelt til, noe som medfører at de reduserer til 2-2. Dette holder seg til pause.
Igjen ser vi at vi er litt for ineffektive. Vi skaper nok sjanser til å kunne lede med flere mål til pause. Slik fortsetter det også i andre omgang. Vi kunne ha avgjort kampen tidlig om vi hadde satt alle de store mulighetene vi skapte. Nå skal det også sies at deres keeper stod en fantastisk kamp i mål og reddet flere hundre-prosent sjanser.
Vi klarte likevel å score to mål til og vant kampen velfortjent 4-2.

Full kontroll i forsvaret

Igjen må jeg berømme guttene for den holdningen og humøret de fremviser under hele kampen. Der hvor de tidligere gikk litt i kjelleren ved motgang, fremstår de nå som et sammenspleiset og velfungerende lag.

Målscorere: Kristian 2, Andreas 1 og Endre 1
Assist: Andreas 3 og Kristian 1
Kaptein: Andreas