2016 - Elverumsturnering

Elverumsturneringen 10-12- juni 2016
For tredje året på rad dro vi til Elverum for å delta på Elverumsturneringen. Dette er nok årets høydepunkt for spillerne og også vi foreldre synes dette er en flott turnering. Her får vi oppleve mange flotte kamper mot motstandere vi normalt ikke spiller mot. I tillegg til det sportslige får vi også mange fine sosiale opplevelser og det er kanskje disse opplevelsene som sitter best i minnet når vi reiser hjem igjen.

Kampresultater

Vi møtte opp på Esso på Toso klokken 17.00 på fredagen og satte nesen nordover et kvarter senere. Første mål med turen var middag på Myklargard, som også har blitt en flott tradisjon og som guttene ikke kan droppe. Nettopp denne stoppen er vel så viktig som mye av de andre aktivitetene som ligger foran dem den kommende helgen. Her ble det bestilt god gammeldags bondekost, som i dette tilfelle bestod av pommes frites, hamburger, pølser, salat, fet dressing, coca cola og mye annet. Men med den aktivitetsplanen som lå foran dem, i løpet av fotballhelgen, var det viktig å fore kroppen med mye energi. Praten gikk høylydt om alt det de skulle oppleve og forventningene var skyhøye hos samtlige av guttene.

Middag på Myklargard

Vel fremme ved ungdomskolen, som er den samme skolen vi har overnattet i alle de årene vi har vært med på denne turneringen, fikk de organisert sengeplassene og bagasjen sin - før de i hui og hast forsvant ut for å sjekke området og stemingen rundt hovedanlegget.
Vi av foreldrene som ikke skulle ligge i klasserommet med guttene reiste inn til sentrum og innlosjerte oss på Thon Hotell. Hos guttene ble trekløveret Kai G, Kai J og Svein Erik igjen for å holde en viss kontroll.

En del av heiagjengen

Cupen bestod av innledende runder med grupper på fire lag. De to beste gikk videre til A-sluttspillet, mens de to svakeste lagene gikk til B-sluttspillet. Begge disse sluttspillene ble spilt på søndagen.
Kampene bestod av 2x20 minutter.

Jevnaker G-13 er klare for Elverumsturneringen

Jevnaker - Elverum (seier 2-1)
Lørdag morgen var det endelig tid for dagens første fotballkamp. Denne gikk mot Elverum 3 og ble spilt ved Elverum videregående skole. På forhånd fikk vi beskjed om at de hadde et par spillere fra satsningslaget, som rullerte på å spille på de forskjellige Elverumslagene, slik at de kunne stille med et ekstra lag. Dette var helt i orden for vår del og vi var klare for en flott og spennende kamp.
Selv om det ble en litt famlende og nervøs åpning, hadde vi noen gode muligheter til å gå opp i ledelsene. Etter ni minutter fikk Mads muligheten på et godt skudd, som føk like til siden for mål. Like etter var det T-Lars som forsøkte seg på et godt skudd, men som ble avverget av en god Elverumskeeper. Etter 15 minutter fikk vi et mål i mot oss. Dette baklengsmålet kom etter en corner hvor ballen fikk en lei skru og som Anders ikke fikk tak på. Dermed stod det 1-0 til Elverum til pause.

En spennende kamp mot Elverum

I pausen forsøkte jeg å motivere guttene til å få troen på at denne kampen kan vi vinne om vi slipper oss litt mere løs og spiller på det vi er gode på. Og for en omgang det ble! Det var et helt annet JIF lag som entret banen i andre omgang. Etter to minutter forsøker Andreas seg på et skudd som keeperen redder, men må slå til retur. Denne fanger Endre opp og fra ca. 10 meter skyter han via keeperen og i mål. Etter dette har vi flere gode sjanser til å gå opp i ledelsen og vi har også en 100 % sjanse som vi ikke klarer å få i mål.
Etter 18 minutter kommer avgjørelsen. Kristian vinner en ball på venstre side og sentrer til Sondre i midten. Han sentrer ballen videre til Andreas som tar den med seg et par meter før han kontant skyter ballen knallhardt i motsatt hjørne for keeperen - fra omtrent 15 meter. Dermed er seieren et faktum og vi har startet cupen best mulig.
Forsvaret var også utmerket i andre omgang og Elverum fikk ikke mange muligeter til å komme til skudd i denne omgangen.

Oppsummering etter kampen

Elverum gikk forøvrig til semifinalen i B-sluttspillet, hvor de tapte på antall cornere etter uavgjort i ordinær spilletid.

Målscorere: Endre 1 og Andreas 1
Assist: Sondre
Kaptein: T-Lars

Skeid - Jevnaker (seier 4-0)
Dagens andre kamp gikk mot Skeid tre og en halv time senere. Dette skulle vise seg å bli en veldig merkelig kamp hvor dommeren skulle komme i fokus ved flere tilfeller.
Nå var ikke Skeid det laget vi skulle slite mest mot. Tidlig fikk vi en indikasjon på at dette ville bli en enkel kamp, noe som også gjorde at guttene senket tempoet og kun spilte for halv maskin. Dette medførte at vi sløste bort utallige målsjanser og skulle og burde ha vunnet mye mer enn de fire målene vi scorte.
Allerede etter ett og et halvt minutt stod det 1-0 til oss etter at Mads sendte en stikkball til Andreas som setter ballen til siden for keeperen. Etter dette fortsetter vi å presse og skape mange flotte sjanser uten at vi klarer å sette ballen i mål.

Anders med full kontroll i mål

Etter to minutter i andre omgang kommer dommeren i fokus da han feilaktig dømmer et indirekte frispark til oss, etter at en Skeid spiller klarerer en ball som havner hos keeperen. Dommeren dømmer tilbakespill til keeper og dermed får vi et litt heldig indirekte frispark. Denne tar Andreas og sentrer til Kristian som skyter ballen hardt i mål. Dermed står det 2-0 til oss.
Sju minutter senere kommer vårt tredje mål etter at Mads runder en motspiller. Denne forsøker å takle Mads, men han kommer seg rundt og får sentret ballen til Sondre som scorer på denne. Hadde det ikke blitt mål, hadde vi nok fått tildelt straffe. Dette bemerket Mads, noe som dommeren helt merkelig belønnet med gult kort. Dermed måtte Mads gå ut med fem minutters straff.

Sondre som kaptein under kampen mot Skeid

Ikke lenge etter at Mads kom inn på banen igjen, fikk han helt uforklarlig sitt andre gule kort etter å ha kommentert en viljehands hos Skeid, noe som igjen medførte rødt kort og utestengelse resten av kampen. For oss lagledere på begge lag, var dette helt uforklarlig og begge var enige om at denne dommeren hadde nok hatt en bedre dag.
Skeid spilleren ble også utvist men laget fortsatte likevel å spille med fullt lag, noe som dommeren fikk beskjed om fra folkene på sidelinjen etter omtrent fire minutter. Dermed ble deres straff nesten ikke tellende da dommeren ikke reagerte på dette. To minutter før slutt satte Andreas inn kampen fjerde og siste mål etter en stikker fra Sondre.
Med denne seieren var vi nå garantert en plass i A-sluttspillet.

Målscorere: Andreas 2, Kristian 1 og Sondre 1
Assist: Mads 2, Andreas 1 og Sondre 1
Kaptein: Sondre

Gran - Jevnaker (uavgjort 1-1)
Både Gran og Jevnaker hadde vunnet begge sine innledende kamper og denne kampen ville avgjøre hvem som ble gruppevinnere. Gran ville klare å bli gruppevinnere med uavgjort, siden de hadde bedre målforskjell enn oss.
Dessverre oppdaget vi at vi skulle ha den samme dommeren som under forrige kamp. Spenningen var stor om han ville utmerke seg like negativ som under forrige kamp.
Kampen startet veldig jevnt og bølget frem og tilbake hvor vi får vår største sjanse etter 17 minutter. Kristian kommer alene med keeper, som gjør en flott utrusning og redder skuddet fra Kristian. Gran på sin side hadde også mange store muligheter, men et godt forsvar og en god keeper sørget for at vi kunne gå til pause med 0-0 resultat.
Etter fem minutter kommer kampens aller største mulighet. Andreas runder motstanderen på høyre side og sentrer en ball langs mållinjen til Kristian. Uheldigvis treffer han ballen feil og skyter ballen over på åpent mål. Her kunne vi ha godt opp i ledelsen.

En tett og spennende kamp mot Gran

Minuttet etter kommer baklengsmålet etter et lurt frispark av Gran. De slår en stikkball og forsvaret, som til da har gjort en feilfri kamp, sover litt og slipper gjennom en Gran spiller som scorer på en sjanseløs Anders.
Heldigvis utligner vi kun to minutter senere, da vi får tildelt et straffespark etter en hands fra en Grans-spiller. Mads tar denne og med et knallhardt og velplassert skudd setter han ballen nydelig i det venstre hjørnet. Etter dette bølger kampen frem og tilbake og Andreas kunne ha avgjort kampen like før slutt, men setter ballen til siden for mål når han kommer alene mot keeper.
Hvert av lagene har også to tverrligger skudd hver i løpet av kampen.

En fornøyd gjeng er klare for A-sluttspillet

Dessverre kommer dommeren også i fokus på slutten av denne kampen også. Etter 17 minutter av andre omgang, kommer Odin på et flott løp og runder en Grans-spiller som river han ned i en flott posisjon. Vi gjør oss klare for et frispark, som kan avgjøre kampen, men det er da dommeren gjør det helt utrolige. Han blåser frispark andre veien og gir Odin gult kort. Dermed må han sone resten av kampen på sidelinjen. Minuttet etter får Gran et nytt frispark og denne gangen er det Sondre som helt uforklarlig får gult kort. Dermed må vi avslutte denne spennende og avgjørende kampen med to mindre spillere på banen. Grans-treneren kommer bort til oss og sier at han heller ikke forstår hva dommeren holder på med.
Kampen ender 1-1 og vi ender opp med like mange poeng som Gran, men med litt dårligere målforskjell.

Målscorere: Mads
Kaptein: Odin.

Lørdagsgrilling ved campen

Etter siste kamp var det tid for å skifte og gjøre seg klare for en fin lørdagskveld i Elverum. Første post for kvelden var felles grilling ved camp-basen vår, som vi hadde satt opp ved baneanlegget ved ungdomskolen. Etter grillingen var det tid for helgens høydepunkt og årets snakkis, Megazone. Vi reiste opp til anlegget klokken 20.30 og det ble to runder på til sammen 40 minutter med laserkrig. Det var en meget fornøyd gjeng, og en svett trener, som forlot krigssonen en time senere. Etter dette ble det tid for guttene til å gjøre det de ville resten av kvelden. Trekløveret vårt hadde rigget opp med projektor i klasserommet hvor de viste England mot Russland på storskjerm.

Klare for harde krigs-scener i Elverum

Jevnaker - Bærum (tap 6-0)
Allerede klokken 08.00 skulle vi spille åttendedelsfinale mot Bærum på en bane som lå ti kilometer unna. Dermed måtte vi tidlig opp for å gjøre oss klare til kampen som var et være eller ikke være i denne turneringen.
Nå skulle det vise seg at Bærum var et par hakk bedre enn oss og de scorte tre mål i hver omgang. Selv om de var suverene viste guttene en flott innsats og spesielt forsvaret ble satt på mange prøver som de taklet veldig bra. Anders hadde også flere gode redninger i denne kampen.

Tøff motstand når vi møtte Bærum

Slik var det også under de andre kampene. T-Lars styrte forsvaret på en utmerket måte og både Stig Andre og Henrik hadde mange flotte avskjæringer som hindret motstanderen å komme til skudd.
Vi har ikke mange spillere som kan dekke flere roller på banen, men Endre og Odin er to av disse. På en utmerket måte takler de både det å være spiss, midtbanespiller og forsvarsspiller. Slike spillere er uvurderlig og en kjempe resurs for laget. Ole og Sondre på sin side kjempet heroisk som henholdsvis offensiv midtbanespiller og spiss og var med og skapte mye foran på banen.
Bærum tapte forøvrig semifinalen 2-1.

Kaptein: Ole

Klar for premieutdeling og avslutning på helgen

Dette er den beste gjennomførte cupen vi har spilt noen sinne og vi gikk gjennom de innledende kampene uten å tape en kamp. Dette er noe guttene kan og skal være stolte av. Målet var å komme til A-sluttspillet, men det hadde vært en lettere vei til finalen om vi hadde havnet i B-sluttspillet i stedet. Men man skal alltid sikte mot det beste og ta de utfordringene som måtte komme - og det synes jeg guttene klarte på en utmerket måte.

Flott innsat av Jevnakers G-13

Igjen kan jeg avslutte med å si at dette var en meget vellykket turnering, både sett med det sporstlige øyet og det sosiale øyet.