2016 - Treningscup

23. april 2016
Treningscup på Jevnaker
Lørdag den 23. april arrangerte vi, i samarbeid med Hønefoss SK, en trenings cup på Jevnaker. Arrangementet fant sted på kunstgressbanen og dette var våre siste kamper på dette dekket før kunstgresset skal skiftes ut om en ukes tid.
Rammene for treningscupen var fine for en flott fotballdag på Jevnaker. Selv om vinden til tider var litt sur og ikke helt spilte på lag med oss, ble det likevel en flott solskinnsdag med fire flotte og tette fotballkamper.

Fotomontasje fra treningscupen (23/4-16)

Fotomontasje: Rune

Ved siden av Jevnaker og Hønefoss SK, var også Hønefoss BK og Haugsbygd invitert til denne før-sesong oppkjøringssamlingen. Allerede førstkommende tirsdag begynner årets serierunde for Jevnaker guttene og da er det HBK som står som motstander på hovedmatta.

Jevnaker G-13 under treningscupen på Jevnaker (23/4-16)

Vi hadde Haugsbygd som motstander i første kamp, mens HSK møtte HBK. Taperne av disse kampene skulle deretter møte hverandre mens vinnerne skulle møtes i den siste kampen. Ble det uavgjort skulle kampene avgjøres med straffespark konkurranse.
Det skulle vise seg at det ble fire tette og flotte kamper.

Jevnaker - Haugsbygd (1-1, tap 4-1 på straffer)

Dagens første kamp på Jevnaker var mellom våre gutter og gjengen fra Haugsbygd.
Denne skulle etter hvert vise seg å bli en tett og tøff batalje hvor det ble utkjempet mange tøffe dueller, uten det helt flotte spillet.

Anders med god kontroll i mål

Det startet verst tenkelig da Haugsbygd scorte det første målet allerede etter ett minutt og 20 sekunder. Men kun to minutter senere kom vår utligning etter et nydelig angrep. Det hele startet på midtbanen hvor vi fikk se flere gode pasningsvarianter hvor til slutt ballen havnet hos Andreas. Etter noen fine dragninger og finter sentret han en stikkball til Kristian. Denne tok Kristian mesterlig i mot og førte ballen med seg et par steg før han kontrollert satte ballen til side for keeperen.

Kristian utligner til 1-1

Etter denne scoringen bølget spillet frem og tilbake og hverken vi eller Haugsbygd klarte å få overtaket i kampen. Våre gutter spilte med litt for høye skuldre og var nok litt nervøse for å tabbe seg ut. Dette førte til at de ikke helt turde å stole på sine egne ferdigheter og heller valgte å sparke ballen unna i stedet for å forsøke og få kontroll over spillet ved å roe tempoet litt ned.

Sondre i duell med Haugsbygd forsvaret

Kampen ebbet ut til uavgjort og det hele skulle avgjøres med straffespark konkurranse.
Haugsbygd begynte med å score konkurransens første mål. Deretter var det vår tur med Kristian som vår første straffeskytter. Dessverre gikk skuddet like utenfor, til høyre for keeperen. Deres andre skytter satte ballen utagbart til siden for Anders, som til nå ikke hadde noen som helst mulighet på de to første skuddene.

Andreas scorte på sitt straffe forsøk

Andreas tok vår andre straffe og satte denne utagbart oppe til venstre for keeperen. Haugsbygds tredje skudd var det synd Anders ikke reddet. Med et tigersprang til siden fikk han nesten avverget skuddet, men uheldigvis gikk denne i mål. Veldig godt forsøk av Anders.
Sondre var vår tredje skytter og dessverre gikk heller ikke denne i mål, og det stod nå 3-1 til Haugsbygd.
Dermed kunne Haugsbygd avgjøre straffesparkonkurransen ved å score på deres fjerde straffe, noe de også gjorde.

Anders i straffespark konkurransen

Målscorere: Kristian, Andreas
Assist: Andreas
Kaptein: Henrik

Jevnaker - Hønefoss SK (4-3)

HSK tapte sin innledende kamp mot HBK 4-1 og skulle dermed møte oss i en uoffisiell bronsjefinale.
Denne kampen skulle vise seg å bli en veldig merkelig kamp, hvor vi eide spillets gang men hadde store problemer med å score mål.

Langt innkast fra Henrik

Det skulle tidlig vise seg at vi var overlegne spillemessig og vi kom til flere store sjanser. Men dette var en av de kampene hvor ballen absolutt ikke ville i mål.
I stedet fikk vi en kalddusj hvor vi fikk en tidlig scoring i mot oss. Etter mye klabb og babb fikk de et frispark på hjørnet av 12 meteren. Frisparket gikk over samtlige spillere og dessverre var en av våre forsvarsspillere uheldig med avklaringen og sparket ballen i eget mål - utagbart for Anders.

Scoring av Hønefoss SK

Selv etter denne kalddusjen fortsatte vi å spille god fotball og det er nesten utrolig at vi ikke ledet med flere mål etter de ti første minuttene. Kristian la inn flere gode cornere hvor både Andreas og Mads hadde gode avslutninger med hodet på mål.
Etter 14 minutter kom endelig utligningen. Mads fikk kontroll på ballen et lite stykke fra midtsirkelen, på deres halvdel, og på halvspretten skøyt han ballen elegant i mål. Dette resultatet holdt seg til pause.
Selv om vi gikk litt slukkøret til pause, med en følelse av at vi hadde misbrukt mange gode sjanser, visste vi at ved å fortsette i samme stil ville dette til slutt gi resultat i vår favør.

Forsvaret hadde stort sett god kontroll

Andre omgang fortsatte i samme stilen hvor vi presser og presser. Etter to minutter sender Andreas en flott stikkball til Sondre som nydelig tar med seg ballen og kommer alene mot keeper. Han får til en flott avslutning men keeperen gjør en mesterlig redning og sender ballen ut til corner. På den påfølgende corneren, fra Kristian, havner ballen til slutt hos Andreas som får kontroll på den og sender den til Sondre. Han stter den kaldt og rolig i mål. Dermed leder vi 2-1.

Det ble en mer spennende kamp enn forventet

HSK sin utligning kommer litt heldig og ut fra egentlig ingenting. Et heldig langskudd går bak en sjanseløs Anders, som forøvrig hadde mange flotte utrykninger som avverget flere av HSK sine kontringer. Nå skal det sies at noen av disse løpene ut på banen skapte litt høy og ukontrollert puls hos undertegnede :-). Men det er viktig å ha en keeper som kan lese spillet og avverge løp fra motstanderne og dette er en av Anders absolutt sterke sider.

Henrik i kamp om ballen

3-2 kom etter et flott langskudd av T-Lars etter mye flott veggspill i forkant av skuddet.
Deres redusering kom etter en misforståelse da en av våre spillere sendte en tilsynelatende kontrollert pasning tilbake til Anders. Dessverre gikk denne forbi en utrusende keeper og i eget mål. En liten komunikasjonssvikt. Dermed stod det nå 3-3 etter at vi hadde scort fem av dem. Dette føltes blodig urettferdig og spenningen var stor om også denne kampen skulle ende i straffespark.
Heldigvis ble kampen avgjort fem minutter før slutt da Andreas igjen spilte Sondre fri. Sondre fikk kontroll på ballen og avsluttet nydelig med et velrettet skudd i mål.
Dermed endte kampen med 4-3 seier til oss.

Kampen endte til slutt med en fortjent 4-3 seier

Målscorere: Sondre 2, Mads 1 og T-Lars 1
Assist: Andreas 2
Kaptein: Sondre

Alt i alt kan vi si oss fornøyde med denne treningscupen.
Vi fikk vist at vi kan snu en litt dårlig prestasjon i den første kampen til noe bedre i den siste. Selv om vi presser og presser og ikke får mål, ser vi at det lønners seg til slutt så lenge man har troen på det man gjør og ikke minst troen på egne ferdigheter.
HBK vant forøvrig den siste kampen mot Haugsbygd med sifrene 4-2.