2016 - Julecupen

3. desember 2016.
Julecup i Jevnaker hallen
Årets julecup var den sjuende i rekken for vårt lag. Dette har blitt en flott tradisjon og en fin avslutning etter en lang og begivenhetsfull sesong. Etter dette mesterskapet er det fotballpause for guttene - frem til oppkjøringen til neste års sesong starter opp igjen en eller annen gang på nyåret.

Årets deltagere for G-13 under Julecupen 2016

Vi stilte med to lag, som bestod av en blanding av gutter fra G-03 og G-04. Guttene fra kullet under har vært med oss og trent gjennom så å si hele sesongen og også fått flere muligheter til å være med og hospitere på noen av G-03 sine kamper. Jeg valgte å ta med to lag under cupen slik at guttene skulle få mest mulig spilletid.
Fra laget vårt var nesten alle spillere med på cupen, med unntak av Andreas som er langtidsskadet, Mads som har byttet klubb og Ole som valgte å stå over. Lagene var godt mikset med spillere fra begge årskull og det var to relativt sterke lag vi kunne stille med under årets julecup.

På grunn av langtids-skade var Andreas tilskuer under cupen

Hver av lagene var satt opp med fem kamper med en varighet på 13 minutter. 13 minutter kan høres veldig kort ut, men man kan nesten ikke sammenligne innendørs fotball med den fotballen vi spiller ute og på stor bane. Inne er tempoet mye raskere og det blir en helt annen måte å spille fotball på enn det man er vant til ute. Dette har jeg også lagt merke til på de treningene vi har hatt inne i hallen den siste måneden. Noen takler å spille denne typen fotball bedre enn andre og dette er også noe av grunnlaget for å dele inn lagene slik jeg gjorde.

JIF Rød bestod av Anders, Kristian, T-Lars, Henrik, Sondre og Odin. På JIF Hvit spilte Stian, Stig Andre, Endre, Harris, Vetle og Markus. Odin og Endre var reserver på det motsatte laget.

Harris og Endre mot Brandbu Blå

Det ble en hektisk lørdagsaften i Jevnaker hallen med mange tette og flotte kamper. Vi fikk i løpet av cupen vist at det bor mye i disse guttene og de imponerte tilskuerne med fotball i høy klasse. Det var til tider skikkelig gåsehud-fotball som ble vist ute på banen. De vartet opp med glimrende samspill, flotte tekniske detaljer og ikke minst storspill av keeperne på begge lag.

Det var et tett og velregissert kampoppsett fra arrangøren. Kampene gikk i ett og siden vi hadde med to lag ble det ikke mange pausene mellom kampene. Dette er helt klart en fordel da mengden av dødtid blir så å si helt fraværende. De to Jevnaker lagene spilte ofte etter hverandre - og mens det ene laget spilte heiet det andre laget på lagkompisene.
Det var seks lag med i cupen. To lag fra JIF, tre lag fra Brandbu og et lag fra Ådal.

JIF Hvit
Kampresultater for JIF Hvit

Først ut av lagene våres var JIF Hvit. Første kampen gikk mot Brandbu Rød. Her ble det 0-3 tap, men guttene kjempet iherdig og kom mer og mer inn i kampen etter en litt nervøs start.

Stian storspilte i mål og fikk uvurderlig hjelp av forsvaret

Deretter fulgte to kamper mot henholdsvis Brandbu Grønn og Blå. I begge kampene ble det 0-2 tap, men det var to jevnspilte kamper og med litt mer dyktighet foran mål kunne resultatet fort ha blitt noe helt annet. Når det er sagt, hadde vi en helt fantastisk keeper i Stian. Han var i det helt utrolige humøret i dag. Gang på gang reddet han hundre prosentsjanser som alle, som så kampen, var sikre på skulle gå inn.

Stig Andre og Markus hadde god kontroll i forsvaret

Den nest siste kampen gikk mot Ådal. Dette ble også en jevnspilt kamp hvor vi til slutt snudde, fra å ligge under med 1-0, til å vinne 2-1 etter scoring av brødrene Endre og Markus.
Den siste kampen ble spilt mot JIF Rød og her ble det 4-0 tap.
Alt i alt fikk guttene på dette laget vist seg frem med herlig spill og med god kontroll bak i forsvaret. Med litt mer effektivitet foran det andre lagets mål kunne flere av kampene ha endt helt annerledes.

JIF Rød
Kampresultater for JIF Rød

JIF Rød åpnet med en klar seier over Brandbu Blå. De gav seg ikke før det stod 4-1 på måltavlen. Vi ble vitne til et selvsikkert Jevnaker lag som virkelig fikk vist hva de er gode for. Gang på gang vartet de opp med kanonspill som ikke bare imponerte meg, men også de fremmøtte i hallen.

Anders i storform i mål for JIF Rød

Med en Anders i storform skulle det vise seg vanskelig for de andre lagene å score mål. Dette skulle love utrolig godt for resten av cupen.
I den andre kampen ble det uavgjort mot Brandbu Rød. Kampen endte 1-1, men denne kampen skulle vi helt klart ha vunnet. Vi hadde utrolig mange store sjanser som vi burde og skulle ha avgjort til vår fordel. Selv et straffespark bommet vi på.

Overbevisende kamper for JIF Rød

Deretter ble det tre seire på rad. 11-0 over Ådal, 2-0 over Brandbu Grønn før de avsluttet grunnspillet med 4-0 seier over Jevnaker Hvit.
Dermed ble det finale for Jevnaker Rød.

Finalen ble en utrolig spennende happening

Finalen
Finalen ble spilt over 25 minutter og motstander var Brandbu Blå. Disse hadde vi tidligere slått med hele 4-1, men vi vet at cup er cup og man skal ikke ta seieren på forskudd. Kampen begynte som vi hadde håpet med et stort spillermessig overtak av Jevnaker-guttene. Det tok ikke lang tid før vi ledet helt fortjent 2-0. Etter dette fortsatte vi å styre kampen men sløste litt for mye med mulighetene foran motstanderens mål. Og da går det fort slik det ofte går i fotball. Det andre laget scorer på en av sine store sjanser og skaper igjen spenning på banen. Heldigvis klarer vi å score enda et mål slik at vi nå leder med 3-1.

T-Lars dirigerer forsvaret under finalen

Igjen klarer de å utligne og kampen bølger litt frem og tilbake i de siste sju-åtte minuttene. Selv om vi er det beste laget spillermessig vet vi at en liten feil kan ødelegge drømmen om en finale seier. Derfor blir det en utrolig spennende avslutning på kampen. Aldri før har vel minuttene gått så sakte før dommeren til slutt blåser av kampen. Vi vinner så fortjent 3-2 og tar vår aller første turneringsseier for denne gjengen.

Gjengen som vant finalen for G-13

Denne cupen markerte mitt siste bidrag til denne herlige gjengen og jeg er så glad for at vi sammen kunne avslutte på en så enestående måte. Begge lagene fikk vist seg frem og alle kunne se hva som bor i disse guttene. Etter en litt trå sesong, med mye turmulter, reiste guttene seg mesterlig og fikk vist for seg selv og oss andre at dette er en gjeng man også kan forvente mye av i årene fremover…