2016 - Ringeriksmesterskapet

Ringeriksmesterskapet i fotball 27-28. august 2016.
Etter å ha droppet Ringeriksmesterskapet i 2015, bestemte vi oss tidlig i år for å bli med på dette arrangementet. Tidligere har vi vært litt misfornøyd med opplegget og ble vel rett og slett litt lei denne cupen. Siden vi i år har tatt steget opp til ungdomsfotballen, etter å ha vaket i barnefotballen i mange år, så vi frem til å være med i denne turneringen.

Kampresultater fra RM 2016

Dessverre var det veldig få lag som meldte seg på i år og dette førte til at de måtte slå sammen flere alderstrinn. Opprinnelig skulle også Holeværingens jenter 14 år ha vært med, men de trakk seg ut av cupen. Dette førte til at det ble noe forandringer på oppsettet.
Fra Gutter 14 år var HBK og Ådal representert.

Ringeriksmesterskapet i fotball 2016

Tidligere har vi opplevd både varme sommerdager og kalde høstdager, med mye regn, under Ringeriksmesterskapet i fotball. Heldigvis var det sol og ordentlig sommervarme som møtte oss på denne første dagen av arrangementet. Vi kunne nesten ikke ha bedt om bedre vær å spille fotball i.

Spillemøte før kamp

Lørdagen hadde vi tre kamper og det skulle vise seg å bli tre tette og veldig jevne kamper. Igjen må jeg si at vi kom ut av disse tre kampene med minimal uttelling. Det kan virke som om vi ikke har flaksen på vår side og der hvor vi stanger og stanger mot mål, får motstanderne maks uttelling på sine forsøk. Dessverre var det også mange kontroversielle dommeravgjørelser som ble blåst i vår disfavør. Dette kommer jeg nærmere tilbake til under presentasjonene til hver kamp.

Campen er som vanlig på plass under fotballcup'er

Jevnaker – Ådal G14 (tap 2-3)
Første kampen ble spilt mot arrangørklubbens G-14 års lag. Det var med stor spenning vi entret kunstgressbanen på Hallingby stadion. Det å møte et lag som er ett år eldre kan by på store problemer, men det skulle vise seg at guttene etter hvert mestret dette over all forventning.
Dessverre startet det på verst tenkelige måte da Ådal gikk opp i ledelsen etter kun ett minutt. Skuddet ble fyrt av fra lang avstand og suste opp i vinkelen bak en sjanseløs Anders. Rett og slett et lykketreff som man ikke gjør mange av i løpet av året.
Allerede tre minutter senere kom deres andre mål etter et gjennombruddsløp fra spissen til Ådal. Alene med keeper forsøker han å lobbe ballen over Anders. Dette forsøket blir mesterlig reddet, men dessverre kommer det en annen spiller og setter returen i mål. På dette tidspunktet hadde vi begynt å komme mer inn i kampen og hadde flere gode muligheter som fort kunne ha resultert i mål.

En flott gjennomført kamp mot Ådals G-14

Fem minutter senere kommer målet som fort kunne ha vært spikeren i kista. Igjen blir det et langskudd som utgjør forskjellen. Det å få et baklengsmål etter at vi nå hadde tatt over kampen var som å få et slag i ansiktet. Vi hadde nå skapt sjanse på sjanse og det var rett og slett utrolig at vi ikke hadde klart å putte ballen i mål.

Etter pusen fortsatt vi i samme stil og eide kampen fullstendig. Etter 6 minutter kom vårt første mål etter en corner fra Kristian som Mads setter kontant i mål. Seks minutter senere blir vi vitne til et mønsterangrep av beste kvalitet. Sondre får ballen fra Mads på midtbanen og slår en elegant stikkpasning til Andreas som kommer på løp fra høyrekanten. Etter å ha ført ballen med seg et stykke setter han iskaldt ballen opp i høyre hjørne for keeperen. Nå står det 2-3 og troen på minst uavgjort lever i beste ånd. Dessverre klarer vi ikke å sette de resterende sjansene og vi taper litt uheldig denne kampen. Alt i alt spilte vi en super kamp og hadde fortjent å dra denne seieren i land.

Målscorere: Mads og Andreas
Assist: Kristian og Sondre
Kaptein: Kristian

Jevnaker – Haugsbygd (tap 3-1)
Ofte er kampene mot Haugsbygd veldig jevne og spennende - og det skulle også denne kampen vise seg å bli. Dessverre skulle det vise seg at dommeren skulle bli avgjørende for utfallet av kampen.
Etter flere gode Jevnaker angrep scorte vi vårt første mål etter sju minutter. Mads slår en flott ball ut til Kristian på høyresiden, som fra spiss vinkel setter ballen opp i motsatt hjørne av keeperen. En klassescoring og en fortjent 1-0 ledelse.

Dommeren kom i fokus i kampen mot Haugsbygd

Etter tolv minutter blir ballen skutt i hendene til T-Lars og dommeren dømmer frispark og gult kort, noe som tilsier fem minutters utvisning. Dette fører til at vi spiller med en spiller mindre på banen og Haugsbygd klarer å utligne i siste spilleminutt av første omgang. Vi må også spille med en spiller mindre i starten av andre omgang.

Etter fem minutters spill, i den andre omgangen, kommer den andre dommeravgjørelsen som jeg mener er helt feil. Haugsbygd får tildelt en utrolig billig straffe som de scorer på. Episoden kommer etter at T-Lars går i duell, skulder mot skulder, hvor spilleren fra Haugsbygd faller og dommeren dømmer straffe. Helt feil og så ufortjent…
Deres tredje mål kommer etter et skudd fra skrått hold, etter en corner, og som smyger seg inn nede ved stolpen. Denne var også utagbar for Anders i mål.
Til slutt ble det et meget surt 3-1 tap.

Målscorere: Kristian
Assist: Mads
Kaptein: Stig Andre

Heradsbygda – Jevnaker (Tap 2-1)
Dagens siste kamp var mot Heradsbygda, som vi også spilte mot på onsdag. Etter en meget bedrøvelig forestilling, spesielt første omgang, hadde vi mye å revansjere.
Igjen begynte det mesterlig og vi hadde flere store muligheter til å score mål tidlig i kampen. Spesielt sjansen til Sondre etter 1 minutt var utrolig stor. Alene med keeper spaker han dessverre i bakken og skyter rett på keeper. Her kunne det og burde det ha stått 1-0.

Bra kontroll på kampen i første omgang

10 minutter senere får Sondre sjansen igjen etter at Kristian har løpt fra motstanderen på høyre siden og slår en perfekt crossball over til Sondre. Denne setter han presist i mål og vi leder nå helt fortjent 1-0.
To minutter senere kommer får vi også en helt feil dommeravgjørelse mot oss. Igjen sentrer Sondre en flott ball igjennom til Andreas som kontrollert setter den i målet bak en sjanseløs keeper. Helt uforklarelig blåser dommeren offside og annullerer målet, til store protester fra tilskuerne på siden.

Et av våre mange sjanser mot Heradsbygda

Fem minutter ut i andre omgang kommer Heradsbygdas utligning etter et litt heldig angrep hvor de til slutt får tuppet ballen i mål. Da det ser ut som om kampen skal gå til uavgjort, får de et utrolig heldig mål. Dette kommer etter et Haugsbygd-innlegg, som en presset Mads dessverre setter kontant i eget mål.
Igjen må vi gå av banen med et helt utrolig surt tap. Det kan virke som om vi ikke har det lille ekstra som skal til for å vinne slike kamper. Forhåpentligvis vil denne trenden snart snu og vi igjen begynner å vinne slike jevne kamper.

Målscorere: Sondre
Assist: Kristian
Kaptein: Sondre

------------------------------------
Søndag var det igjen klart for en ny dag på Hallingby. Denne dagen var det to kamper som stod på programmet før vi kunne si oss ferdig med Ringeriksmesterskapet 2016.
I motsetning til det strålende sommerværet i går, var det en litt gråere variant av sommerværet som tok oss i mot da vi entret Hallingby stadion klokken elleve. Til tross for litt duskregn i forkant av vår siste kamp, slapp vi heldigvis det store regnfallet.

Etter en litt uheldig dag på lørdag, hvor samtlige kamper endte i vår disfavør, håpet vi på litt mer positiv utfall av kampene på søndag.
Første kamp var mot HSK, et lag vi har hatt et veldig godt tak på i år.

Jevnaker – HSK (seier 9-0)
På forhånd visste vi nok at dette ville ble det letteste laget under årets Ringeriksmesterskap. Men det er skummelt å ta seieren på forskudd, så vi terpet på at vi skulle spille som om vi møtte et velkjent godt lag og forsøke å spille vår type fotball. Dette synes jeg guttene mestret veldig bra og de fikk vist seg frem fra sin bedre side.
Tidlig i kampen var det liten tvil om hvor seieren skulle havne. Det store spørsmålet var heller hvor stor den skulle bli.

Søndagens første kamp ble spilt mot HSK

Her følger en kort kampoppsummering.
1-0 (4 min) Andreas skyter ballen utagbart i krysset etter corner fra Kristian
2-0 (10 min) Mads scorer på åpent mål etter at Kristian har gjort all forarbeid.
(11 min) Stig Andre kommer til skudd, men keeperen redder mesterlig.
3-0 (13 min) Kristian scorer etter sentring fra Endre

Første omgang ebbet ut med en 3-0 ledelse og det var en del som kunne gjøres bedre. Noe av det jeg ønsket at de skulle skjerpe se på, var å vri spillet mer. Altfor ofte ble spillet låst fast på en side av banen i stedet for å variere spillet og bruke begge sidene. Dette ble betraktelig bedre i andre omgang, som endte med at vi scorte seks mål. Vi vant til slutt kampen hele 9-0 og det var aldri noen spenning i kampen.

Jevnaker med et av sine mange angrep

Pause
4-0 (3 min) Andreas runder keeper og putter ballen i mål etter en sentring av Kristian.
5-0 (5 min) Odin skyter etter å ha ført ballen med seg et par meter.
6-0 (10 min) Mads kjemper til seg ballen og skyter den i mål.
7-0 (11 min) Sondre scorer rett etter det forrige målet etter et flott løp.
8-0 (13 min) Andreas dribler seg forbi to motspillere og skyter ballen i mål.
9-0 (14 min) Sondre scorer etter litt klabb og babb hos HSK forsvaret.

Målscorere: Andreas 3, Sondre 2, Mads 2, Kristian 1 og Odin 1
Assist: Kristian 3, Endre 1
Kaptein: Mads

Jevnaker – HBK G14 (tap 1-3)
Kampen mot HBK var en kamp vi på forhånd mente vi hadde en stor mulighet til å vinne. På forhånd hadde vi sett dette laget i aksjon mot andre lag i turneringen og det var ikke skremmende det vi var vitne til.
Kampen begynte også bra for Jevnaker guttene og tidlig fikk vi en stor sjanse da Kristian, etter et flott løp på høyre siden, fyrte av et skudd rett over HBK målet. Her kunne det fort ha stått 1-0 til oss.
Rett etter dette JIF angrepet kom HBK på skuddavstand, etter et langt utspill fra HBK keeperen, og Anders ble nok tatt litt på sengen da skuddet føk i mål fra omtrent 20 meter. Vi fortsatte med å prege kampbildet og igjen skapte vi nok av målsjanser til å utligne. I stedet var det igjen HBK som fikk mål etter at Anders først hadde gjort en flott redning. Dessverre stod JIF forsvaret og sov og var ikke med på returen som HBK enkelt satte i mål. Det var nå gått 12 minutter av første omgang.

Det ble en tett kamp mot HBK G-14

Minuttet før pausen var vi igjen uheldig da Anders var litt for rask med et utspill og skøyt ballen rett i ryggen til en HBK spiller. Ballen rullet mot mål og en av angrepsspillerne til HBK kunne tuppe den i åpent mål. Dermed stod det igjen litt ufortjent 0-3 i favør HBK.

Etter pausen fortsatte vi med mye godt spill og skapte flere gode sjanser etter flott spill. Sju minutter inn i omgangen kom endelig utligningen. Endre får tak i ballen på midtbanene og sentrer en flott gjennombruddspasning til Andreas, som tar med seg ballen fra midtbanen og fører den alene mot keeperen. Kaldt setter han ballen til side for keeperne og vi får vårt utligningsmål.
Kampen ender 1-3 og igjen føler jeg at vi ikke får helt uttelling for de sjansene vi skaper.

Kristian i fin flyt gjennom HBK's forsvar

Målscorere: Andreas 1
Assist: Endre 1
Kaptein: Anders

Etter kampen var det tid for en liten overraskelse ved lagsteltet vårt. Laila hadde bakt sjokoladekake som ble delt ut til spillere og foreldre. Dette var en populær avslutning på en egentlig grei helg på Hallingby.
Selv om ikke resultatene gikk vår vei, var det likevel mye fin fotball som ble vist av Jevnakers G-13 lag.